RAUL TURDA ȘI RALUCA VASILUȚ AU REPREZENTAT ȚARA LA CARAVANA FOLCLORICĂ IGF DIN OURENSE - SPANIA

Inapoi la stiri

RAUL TURDA ȘI RALUCA VASILUȚ AU REPREZENTAT ȚARA LA CARAVANA FOLCLORICĂ IGF DIN OURENSE - SPANIA

Uniunea Mondială de Folclor IGF în colaborare cu Federația de Folclor din Spania ”Queixumes dos Pinos” a organizat zilele trecute ediția cu numărul VI a Caravanei Folclorice. În Ourense - Spania a avut loc întâlnirea tuturor soliștilor participanți la Caravana Folclorică 2018. Timp de 3 zile, reprezentanți din România, Spania, Franța, Israel și Italia au promovat cântecul și portul popular din țările din care provin. Anul acesta reprezentanții României au fost Raul Turda și Raluca Vasiluț, artiști angajați în cadrul ansamblului profesionist Cununa de pe Someș. 

Caravana IGF, inițiată de președintele Uniunii Mondiale de Folclor, prof.dr. Dorel Cosma, a prins contur acum cinci ani, prin efortul a patru Federații Naționale de folclor: România, Italia, Franța și Spania.

Prima ediție a festivalului de muzică populară a debutat în anul 2013, la Colibița, într-o atmosferă minunată, un peisaj de poveste, și iată că astăzi caravana a ajuns într-un alt colț de lume, mai exact în Ourense - Spania. Vicepreședintele IGF și președintele Federației de Folclor din Spania ”Queixumes dos Pinos”, Jose Antonia Vinas Mira fiind chiar gazda evenimentului.

În acest an, România a fost reprezentată de Raul Turda și Raluca Vasiluț – artiști ai Ansamblului Profesionist ”Cununa de pe Someș” și laureați a mai multor festivaluri naționale de gen.

Caravana a avut o gală la care a participat și președintele  adj. IGF din Franța – Nicolas Charlety, cel care le-a înmânat artiștilor diplome și un mic simbol al festivalului în semn de mulțumire pentru efortul depus de a fi prezenți în acest an la eveniment.

DORIS COSMA