30 DE JURNALIȘTI DIN SINGAPORE, LA BISTRIȚA!

Inapoi la stiri

30 DE JURNALIȘTI DIN SINGAPORE, LA BISTRIȚA!

Clubul de Presă din Singapore este prezent, în aceste zile, în ţara noastră prin 30 de jurnalişti. Aceştia vor vizita Sibiul, Braşovul, Târgu Mureş, Sighişoara, Cluj şi, bineînţeles, Bucureştiul. Conform informaţiilor primite de la Patric Daniel, preşedintele clubului, cei 30 de jurnalişti au un protocol cu Ambasada, prin care au fost trimişi de către autorităţile statului pentru a vedea zonele cele mai bune pentru investiţii în ţara noastră.
Miercuri, jurnaliştii au ajuns la Bistriţa, fiind primiţi la Primărie de către viceprimarul Cristian Niculae, care a prezentat un istoric al municipiului nostru, punând accent pe ceea ce i-a interesat pe jurnalişti, pe investiţii, remarcând faptul că rata şomajuului este cea mai scăzută din ţară pentru că avem o serie de investitori mari. La întrebarea jurnaliştilor dacă în ultimii ani numărul locuitorilor a crescut, viceprimarul a declarat că de la recensământul din 2012, când erau trecuţi 75.000 locuitori, conform informaţiilor primite de la Institutul de Statistică, municipiul nostru numără 93.000 de locuitori.
Prezent la eveniment, managerul Palatului Culturii, Dorel Cosma, a vorbit despre colaborarea culturală între Bistriţa şi Singapore, prin prezenţa scriitorilor la festivalul „Liviu Rebreanu”, dar şi prin includerea poeţilor bistriţeni într-o antologie care a fost lansată zilele trecute în Singapore.
Jurnaliştii au vizitat centrul istoric, rămânând impresionaţi de priveliştea din turnul Bisericii Evanghelice şi în mod cu totul special de modul în care am ştiut să ne păstrăm cetatea medievală. „Suntem bucuroşi că am ajuns în Transilvania, care privită din Singapore era o destinaţie foarte exotică. Ne vom întoarce de aici acasă cu gânduri deosebite, pe care le vom aşeza şi în reportajele noastre şi le vom transmite şi autorităţilor centrale”, a declarat Patric Daniel.