CONCURSURI, MUZICĂ ȘI DANS ÎN ACEST SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ LA BISTRIȚA, ÎN PĂDUREA SCHULLERWALD

Inapoi la stiri

CONCURSURI, MUZICĂ ȘI DANS ÎN ACEST SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ LA BISTRIȚA, ÎN PĂDUREA SCHULLERWALD

În cadrul evenimentelor organizate de Primăria Municipiului Bistrița, Palatul Culturii și Consiliul Local al Tinerilor cu ocazia Săptămânii Tineretului, în Pădurea Schullerwald, au avut loc, în acest sfârșit de săptămână, o serie de acțiuni dedicate în totalitate tinerilor. ”Săptămâna tineretului” a debutat marți, 24 aprilie, la Centrul Comunitar pentru tineret cu o întâlnire literară alături de scriitoarea bistrițeană, Ioana Bradea, iar miercuri și joi au avut loc diferite vernisaje, dezbateri și lecturi publice.

Vineri, de la ora 15:00, tinerii au fost invitați în Pădurea Schullerwald, unde, au fost organizate mai multe jocuri și concursuri. Începând cu ora 19:00, pentru toți cei prezenți la pădure, au urcat pe scenă artiștii Lino Golden și Speak, aceștia susținând un concert de aproape două ore.

Sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 18:00, bistrițenii prezenți au avut ocazia de a-i vedea urcând pe scenă pe toți dansatorii formațiilor locale și amintesc aici: Reborn Dance Studio, Joy Dance, Cheers, Beneritm, Latin Art Dance, Top Dance Life și formația ”Fentăm Terra și prietenii”. Din partea Palatului Culturii Bistrița au evoluat pe scenă patru perechi de dansatori. Aceștia sunt angajați în cadrul Ansamblului Profesionist ”Cununa de pe Someș”, dar la inițiativa managerului prof. dr. Dorel Cosma ei abordează un alt stil de dans și anume dansul sportiv. În luna martie a acestui an au avut prima reprezentație pe scenă, în această formulă. Majoritatea au în spate ani mulți de dans, experiența concursurilor și a antrenamentelor ”hardcore”, dat fiind faptul că au fost membri ai Clubului de Dans Sportiv ”Floris” Bistrița. Concertul de final a aparținut artiștilor Ioana Ignat și Dj Jonnessey, aceștia oferindu-le un show pe cinste tinerilor bistrițeni.

Ziua de duminică, 29 aprilie, a fost rezervată folclorului. De la ora 14:00, cei mai tineri membri ai ansamblului Balada, coordonator Fiica Simionca, roșii în obraji și plini de emoții, au urcat pe scenă reprezentând un dans de pe Valea Șieului. Au urmat seniorii ansamblului cu un dans din Maramureș, Crihalma și Codru. Din cadrul Palatului Culturii, au sărbătorit Ziua Internațională a Muncii prin dans și membrii ansamblului ”Cununița”, coregraf Paul Muntean și membrii ansamblului profesionist ”Cununa de pe Someș”, coregraf Teodor Pușcaș, acompaniați de orchestra profesionistă condusă de dirijor Alexandru Demeter. Interpreții: Marioara Sigheartău, Petre Petruse, Anamaria Marti, Raul Turda, Teodora Simionca, Ninel Tămaș, Cornelia Hoha, Sofia Boca, Elena Rusu, Anton Todică și Marian Predescu au oferit tuturor celor prezenți un regal de muzică populară tradițională.

Doris Cosma