DIASPORA IGNORATĂ

Inapoi la stiri

DIASPORA IGNORATĂ

Vineri seara, 10 Noiembrie 2017, in Frankfurt am Main, Rothweiler str.32, la Saalbau Gutleut, a avut loc o conferinta internationala despre traumatismele comuniste ale secolului XX organizata ireprosabil de grupul ARO - Frankfurt.

      Invitatul serii, Prof. Thierry Wolton de la ESC Paris, a facut o ampla expunere a fenomenului totalitar a regimurilor de stinga din Europa si Asia, care au urmat in mod violent ideologiile Marxist - Leniniste de la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX.

   Dincolo de detaliile cu totul deosebite ale Profesorului francez, intru restabilirea adevarurilor istorice ale fenomenului totalitar - opresiv, prin care vinovatiile lumii capitaliste si liberal democrate au fost si ele curajos subliniate, dincolo de prezenta recrudescenta a fenomenelor post - marxiste si post - comuniste atit pe plan european cat si pe plan mondial, pentru membrii diasporei romane din Germania si Franta, revine obsesiva realitate dramatica a ignorarii valorilor romanesti din diaspora de la Paris de dupa cel de-al doilea razboi mondial.

    Este vorba de numele si opera lui Mircea Eliade, Emil Cioran, Eugene Ionesco, George Enesco, Constantin Brancusi, Petre Dumitriu, Vintila Horea, care a fost cea mai densificata valoare universala a intregii diaspore romane de dupa cel de al doilea razboi mondial in lumea Occidentala.

 Prezent la manifestare, UZP-6171 si purtator de cuvint al Grupului ARO - Frankfurt, are si o inregistrare video a deosebitei manifestari de cultura si constiinta a istoriei, Kultur und Bewußtsein der Geschichte, felicitind inca o data din inima pe toti organizatorii acestui eveniment cultural.

 

Augustin Ostace - Germania