MAINFRANKENMESSE - CULTURA COTATĂ LA BURSA EMOȚIONALĂ

Inapoi la stiri

MAINFRANKENMESSE - CULTURA COTATĂ LA BURSA EMOȚIONALĂ


Cine nu știe că o expoziție oferă ceva de văzut pentru toate vârstele și gusturile? Asta include bineînțeles și viața noastră emoțională cu căsuța aceea pe care trebuie să dai clic pe net ca să demonstrezi că nu ești robot.

 

Un târg e cât se poate de real, deci nu se rezolvă doar cu un clic, e nevoie de oameni și de faptele lor.

 

"La Würzburg, Germania, în data de 06.10.2017 România a stat în față.

Am raspuns cu deosebita placere invitatiei de a participa aici, în Würzburg-ul bavarez, la expozitia „Mainfrankenmesse“.

Societatea „Deutsch-Rumänische Horizonte e.V., Verein für Kultur und Literatur” ("Orizonturi româno-germane, Asocieție pentru cultură și literatură") din Germania, a cărei președintă sunt, împreună cu Palatul Culturii Bistrița, reprezentat prin Dl. Prof.Dr. Dorel Cosma , au reprezentat România prin ceea ce are mai frumos din punct de vedere cultural,  al tradițiilor și frumuseților.

 

O expozitie de carte a completat decorul.

 

Am fost sprijiniți de domnii Zorin Diaconescu si Petre Petruse din Bistrița. Le mulțumim pentru că nu s-au speriat de distanța dintre România și Germania. Au adus cu ei minunate costume populare românesti, și mult material informativ în scopul promovării culturii și literaturii.

 

Nu au lipsit nici doua costume ale portului oltenesc care îmi aparțin și pe care le le păstrez cu sfințenie.

 

Expunerea unui costum popular săsesc foarte vechi, de o valoare inestimabilă se datorează amabilității Doamnei Maria Helwig din München.

 

Doamna Johanna Thöres a întregit decorul prin câteva păpuși aduse din muzeul șvabilor bănățeni din Würzburg ,"Brauchtums- und Trachtenpuppenmuseum der Banater Schwaben".

 

Multumiri din suflet și Domnului Cosmin Marica, vicepreședinte al societății „Deutsch-Rumänische Horizonte e.V., Verein für Kultur und Literatur”.

 

"Autorenkreis Würzburg“ - o cunoscută asociație a autorilor de literatură din localitate - a fost prezentă printr-o expozitie de carte, căreia i s-au alăturat membrii societății scriitorilor "Conexiuni" din Bistrița.

 

Suntem siguri că în aceasta zi atenția celor prezenți s-a îndreptat spre Romania.

 

Suntem convinși că în această zi Romania a fost mândră și a meritat pe deplin pasul făcut în față." a scris Ioana Heidel pe contul ei de Facebook.

 

La rândul meu am plecat din Würzburg cu sentimentul de gratitudine pentru Udo Heidel, gata oricând să ne sară în ajutor, pentru devotamentul lui Petre Petruse care și-a asumat mereu cele mai dificile misiuni și cu înțelegerea diferenței dintre publicul unui târg față de cel obișnuit al lansărilor de carte, o diferența instructivă în descoperirea viitorilor cititori.

 

Würzburg - Bistrița

Ioana Heidel - Zorin Diaconescu