GRILA NOUĂ DE LA TVR 3 DEBUTEAZĂ CU ”NUNTA ZAMFIREI”

Inapoi la stiri

GRILA NOUĂ DE LA TVR 3 DEBUTEAZĂ CU ”NUNTA ZAMFIREI”

Postul naţional de televiziune TVR 3 lansează, la început de octombrie, grila nouă. Emisiunile de tradiţii vor debuta luni, 2 octombrie, de la ora 19.00, cu „Nunta Zamfirei”, eveniment iniţiat de Dorel Cosma ce a avut loc la Bistriţa şi care a adus formaţii din zece ţări şi a adunat în faţa scenei de la Palatul Culturii mii de spectatori.
TVR 3, lansat inițial ca o televiziune regională, are pentru al doilea an la rând și misiunea culturală. „Avem dreptul la cultură!” este sloganul care stă la baza noii grile a postului public.
Din 2 octombrie, cultura, educaţia şi producţiile regionale – devin elementele definitorii ale postului TVR 3 care va acoperi, de dimineaţa până la ora 18.00 emisiunile culturale şi de actualitate realizate de cele cinci studiouri teritoriale ale TVR, emisiuni de cultură şi tradiţii ale minorităţilor, iar de la ora 18.00 – Telejurnalul Moldova, urmat apoi de ştiri culturale, talkshow-uri de cultură, dezbateri pe temele zilei din cultura românească şi internaţională, film, teatru.
Nu vor lipsi nici evenimentele culturale de înaltă ţinută: spectacole de operă, poezie, de dans clasic şi contemporan, concerte simfonice, festivaluri de gen.

MENUȚ MAXIMINIAN