IUBIRI VINTAGE - DIN COLECȚIA FLORIAN COȘOIU, LA GALERIILE ”CASA CU LEI”

Inapoi la stiri

IUBIRI VINTAGE - DIN COLECȚIA FLORIAN COȘOIU, LA GALERIILE ”CASA CU LEI”

Joi, 2 februarie, la Galeria „Casa cu Lei” a Centrului Cultural Municipal „G. Coşbuc” din Bistriţa, a avut loc vernisajul unei inedite expoziţii de fotografii vechi, din trecut, din colecţia artistului fotograf Florin Coşoiu.
În organizarea Palatului Culturii, director prof. dr. Dorel Cosma, evenimentul artistic a fost moderat de Mihai Berbunschi, şef serviciu la Centrul Cultural Municipal şi a fost prezentată de jurnalistul şi prof. Zorin Diaconescu, artistul plastic Lucian Dobârtă, organizator al expoziţiei şi de către scriitorul şi jurnalistul Menuţ Maximinian, director al cotidianului „Răsunetul”.
Toţi voluntarii au remarcat pasiunea colecţionarului Florin Coşoiu, precum şi deosebirile între fotografia clasică, din perioada interbelică, şi fotografia electronică, de azi.
S-au scos în evidenţă sărbătoarea fotografiei, ca eveniment unic şi de înregistrare a timpului vieţii unei persoane de la Rudolf Valentino ori Greta Garbo la omul simplu, de pe stradă, omul obişnuit.
În două săli, unul dintre cei mai buni colecţionari din ţară, Florin Coşoiu, aduce pe simezele Galeriei „Casa cu Lei” o sărbătoare a fotografiei clasice, în alb-negru, în gri, cu personaje parcă încremenite, oprite în timp.
Expoziţia merită să fie vizitată de un număr cât mai mare de bistriţeni şi de turişti din această lume.


Alexandru Cristian Miloş