FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE TEATRU ȘI LITERATURĂ „LIVIU REBREANU” - 30 NOIEMBRIE

Inapoi la stiri

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE TEATRU ȘI LITERATURĂ „LIVIU REBREANU” - 30 NOIEMBRIE

În ultima zi a Festivalului Internațional ”Liviu Rebreanu” a avut loc în sala ”Conexiuni” a Palatului Culturii Bisitrița o nouă serie de comunicări, dezbateri și lansări de carte cu toți scriitorii programați pentru această zi - Anca Sîrghie, Daniela Gîfu, Alexandru Florin Țene, Titina Nica Țene, Ioana Heidel, Alexandru Cristian Miloș, Gheorghe Mizgan, Marilena Toxin, Ana Zegrean, Rodica Fercana. Moderatorii întâlnirii literare au fost Menuț Maximinian și Zorin Diaconescu, cei doi scriitori bistrițeni, membrii ai Societății Scriitorilor ”Conexiuni”. 

Gongul final al Festivalului Internațional de Teatru s-a auzit la ora 18:00 în sala mare de spectacole a Palatului Culturii, anunțând intrarea in scenă a actorilor Teatrului de Artă din Deva. A fost pusă în scenă piesa ”Trei surori” de A. P. Cehov - o piesă care a explorat speranța și disperarea în Rusia secolului XIX. A fost o piesă despre o lume în schimbare, despre tot și nimic. Respectând spiritul lui Cehov și farmecul rusesc al secolului XIX, montarea contemporană a Teatrului de Artă din Deva a invitat publicul prezent să descifreze nu o lume, ci un univers .
Viziunea regizorală a lui Constantin Podu a creat atmosfera fidelă a spectacolelor rusești, printr-o montare ce a vizat personajul principal din textul lui Cehov, timpul.
Spectacolul de teatru a fost un organism viu care s-a dezvoltat odată cu actorul. Timpul a avut o importanță vitală pentru Cehov, dar și pentru om în general. 

Doris Cosma