”CITALISTA” - BULGARIA, ÎN SĂRBĂTOARE

Inapoi la stiri

”CITALISTA” - BULGARIA, ÎN SĂRBĂTOARE

În Bulgaria, la Sofia și Blagoevgrad s-au desfășurat ample manifestări cultural - artistice dedicate aniversării a 160 de ani de activitate a organizației ”Citalista”. Cu această ocazie au fost oferite distincții și premii pentru cei care de-a lungul anilor au realizat activități culturale importante la nivel național și internațional.

Prezent la aceaste manifestări, președintele I.G.F. și director al Palatului Culturii Bistrița, Prof.Dr. Dorel Cosma a primit și a acordat la rândul său distincții domnilor: Nikolai Doinov - președinte ”Citalista”, Rosen Bogdanov - președinte al Federației Naționale de Folclor din Bulgaria și domnului Vasili Novoselsky - directorul Centrului Cultural ”Blagoevgrad”. Manifestarea de mare amploare s-a desfășurat la Palatul Național din Sofia, în prezența a peste 5000 de spectatori și a unui numeros corp oficial din rândul autorităților naționale și locale.

Colaborarea dintre Palatul Culturii Bistrița, I.G.F și ”Citalista” a fost menționată în cadrul întâlnirilor oficiale subliniindu-se rezultatele deosebite pe plan folcloric și literar.

Precizăm că ”Citalista” este cea mai mare organizație culturală din Bulgaria care cuprinde peste 3000 de așezăminte culturale de pe întreg teritoriul țării vecine.