SOCIETATEA SCRIITORILOR „CONEXIUNI”, SCRIITOR CU SCRIITOR – BRĂNESCU, VIRGINIA

Inapoi la stiri

SOCIETATEA SCRIITORILOR „CONEXIUNI”, SCRIITOR CU SCRIITOR – BRĂNESCU, VIRGINIA

S-a născut la 14 martie 1928 în Bistriţa. A absolvit Facultatea de Pedagogie- Psihologie din Cluj- Napoca, ocupând pe rând posturi de profesor de română, de pedagogie şi psiholog şcolar.

      Scrie şi pictează în egală măsură, cu multă dăruire. A realizat 12 expoziţii de pictură în ulei, la Bistriţa, la Năsăud şi la Cluj- Napoca. Până în prezent a publicat 16 cărţi, ce conţin versuri, proză autobiografică, publicistică. Volumul „Paşaport pentru eternitate” a fost tradus în franceză de Jeanette Preudhomme Valais, iar „Cu sufletul în palmă”, în germană, de către Karla Ioniţă.

      Dintre cărţile publicate, 16 la număr, mai amintim: „Pe aleile unei vieţi”, „Din umbra amintirilor”, „Capricii autumnale”, „Eu despre ei, ei despre mine”, „Clipa de prietenie”, „Oameni şi cărţi”, „Popas cu poezia”, „Duminicile pictorului verde”, „Dincolo de cuvânt”, „Spre zări albastre”, multe apărute la Editura „Karuna”, Cluj. Pentru cărţile ei, Virginia Brănescu a obţinut premii la festivaluri de literatură din Canada, Spania, Suedia, din partea Ligii Scriitorilor, a cărei membră este şi din partea Societăţii literare „Conexiuni”, din care, de asemenea, face parte.

      „Eu n-am să zbor spre zarea cea albastră,

      Mi-au frânt o aripă de la născare,

      Dar am o floare pentru fiecare

      Şi v-o aşez cu bucurie-n glastră.” ( V. Brănescu )

Elena M. Cîmpan