A XVI-A EDIȚIE A FESTIVALULUI TRADIȚIILOR ȚIGĂNEȘTI

Inapoi la stiri

A XVI-A EDIȚIE A FESTIVALULUI TRADIȚIILOR ȚIGĂNEȘTI

Ziua de 15 august – Adormirea Maicii Domnului, în popor ”Sfânta Maria Mare” – este specială pentru rromii de pretutindeni, care sărbătoresc acest eveniment prin cântec, joc şi petreceri în stil propriu.

Și în acest an, Primăria Bistrița și Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” în colaborare cu A.S.D.R.A, organizează luni 15 august, pe scena de pe pietonalul Liviu Rebreanu ”Festivalului tradițiilor țigănești”, ediția XVI – a.

Deschiderea oficială a evenimentului este programată de la ora 17:00 când sunt așteptate formații precum:

  • Ansamblul ”Lo Romengo Ili” – Sâncraiu de Mureș
  • Ansamblul ”Romafest”- Târgu Mureș
  • Ansamblul ”10 Prăjini” - Iași
Invitaţi să îi încânte pe cei prezenţi sunt și cei de la ”Zuralia Orchestra” împreună cu îndrăgita Rona Hartner care a editat în 1999 primul album muzical, ”Seule dans le Paris”.
Concertul va aduce in prim-plan ritmul gypsy-balcanic, o noutate în peisajul muzicii din toată lumea, ce a reușit să fascineze atât publicul din România, cât și publicul din întreaga Europa. ”Zuralia Orchestra” a participat la numeroase festivaluri de muzică, printre care Khamoro-World Roma Festival în Cehia sau Cardiff, un targ internațional al industriei muzicale din Anglia.
Începând cu ora 20:00 va avea loc și tradiționalul bal al Rromilor care va fi organizat în acest an la restaurantul ”Mia 1”.