DANSATORI DIN ARGENTINA, POLONIA, RUSIA ȘI SERBIA AU DAT DE VESTE CĂ ”NUNTA ZAMFIREI” E PE CALE SĂ ÎNCEAPĂ

Inapoi la stiri

DANSATORI DIN ARGENTINA, POLONIA, RUSIA ȘI SERBIA AU DAT DE VESTE CĂ ”NUNTA ZAMFIREI” E PE CALE SĂ ÎNCEAPĂ

În cursul dimineții zilei de joi, începând cu ora 11:00 - e ziua în care începe Festivalul Internațional de Folclor „Nunta Zamfirei” 2016, la ora 20:00, în Piața Culturii - nuntași răscoliți din 90 de țări, cum spunea poetul George Coșbuc, au vestit prin dans fericitul eveniment în mai multe locuri din oraş, de exeplu la statuia lui „Andrei Mureșanu”, la „Lama” şi în Piața „Mihai Eminescu”.
În partea de jos a Bistriţei, la „Big”, în fața Bisericii Ortodoxe „Sfânta Ana”, au fost prezenți artiștii din îndepărtata și, totodată, atât de apropiată sufletelor noastre, Argentina. Ansamblul „Ballet Cultural Argentino”, din Buenos Aires, a coborât din autocarul Centrului Cultural „George Coșbuc” în costume albastre, fetele, și negre, băieții. Mostra din programul complex pe care ansamblul îl va prezenta la Nunta Zamfirei a conținut, în sfertul de ceas dedicat, atât dans popular care se înscrie în ceea ce noi știm că înseamnă folclor, cât și puțin tango și dans tematic mai greu de prizat.
Întrebată despre Bistrița și oameni, despre organizarea festivalului, lidera grupului, Laura Franchini, a spus că le place foarte mult curățenia orașului, oamenii sunt foarte respectuoși și drăguți, politicoși, afectuoși, iar organizarea este amănunțită, până la detalii, și a mulțumit directorului festivalului, Dorel Cosma. Grupul se află în turneu, a mai spus Laura Franchini, și din România va pleca în Bulgaria și Serbia. 
Admiratorii i-au aplaudat pe artiști și au strigat chiar şi „Viva Argentina!”. 

Victor Știr