FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FOLCLOR ”NUNTA ZAMFIREI”, EDIȚIA A XXI-A - 9 ȚĂRI ȘI ARTIȘTII POPULARI CRISTIAN POMOHACI ȘI MARIUS CIPRIAN POP!

Inapoi la stiri

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FOLCLOR ”NUNTA ZAMFIREI”, EDIȚIA A XXI-A - 9 ȚĂRI ȘI ARTIȘTII POPULARI CRISTIAN POMOHACI ȘI MARIUS CIPRIAN POP!

În perioada 28-31 iulie 2016, se va desfășura pe scena din fața Palatului Culturii și în diferite puncte ale Bistriței – cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Nunta Zamfirei”, în organizarea Primăriei Municipiului Bistrița, a Asociației Naționale de Folclor din România, a Uniunii Mondiale de Folclor I.G.F și a Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc” Bistrița. În ediția din 2016 a Festivalului Internațional participă ansambluri folclorice din 8 țări: Polonia, România, Argentina, Serbia, Israel, Insulele Canare, Bulgaria, Rusia și formațiile minorităților ucrainiene din Suceava – ”Kozaciok” și grecești din Brașov – ”Efthimos”. Prezentarea festivalului va fi asigurată și în acest an de Doris Gîța și Mihai Berbunschi. În prima zi a festivalului, 28 iulie, începând cu ora 10:00, vor avea loc animații stradale în diferite puncte ale orașului Bistrița, iar de la ora 20:00 va avea loc deschiderea festivă a festivalului la care vor participa toate ansamblurile prezente la Bistrița dar și un moment special oferit de Ansamblul Național ”Transilvania” din Maramureș.

Programul complet al Festivalului Internațional îl puteți găsi pe site-ul oficial http://www.ccm-bistrita.ro/articol.php?id=1467799142166  sau pe facebook https://www.facebook.com/events/139182416510734/ .

”Nunta Zamfirei” – ce a împlinit 21 de ani, se împletește cu fir de aur al Timpului – cu aniversarea a 150 de ani de la nașterea părintelui Zamfirei – poetul George Coșbuc. La mulți ani, Zamfira! La mulți ani, George Coșbuc!

Alexandru Cristian Miloș