AU MAI RĂMAS CÂTEVA ZILE PÂNĂ LA STARTUL EDIȚIEI CU NUMĂRUL 21 A FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL ”NUNTA ZAMFIREI”

Inapoi la stiri

AU MAI RĂMAS CÂTEVA ZILE PÂNĂ LA STARTUL EDIȚIEI CU NUMĂRUL 21 A FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL ”NUNTA ZAMFIREI”

Centrul Cultural Municipal “George Coșbuc” Bistrița are deosebita plăcere de a vă invita să participați la a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor “Nunta Zamfirei”, care va avea loc în perioada 28-31 iulie 2016. În cadrul festivalului vor participă ansambluri din: Turcia, România, Argentina, Serbia, Israel, Insulele Canare, Bulgaria, Italia, Rusia.

Prima zi a festivalului o vor deschide ansamblurile folclorice invitate, prin animații stradale în care se vor produce cu reprezentații specifice fiecărei țări în parte, iar la ora 20:00 va avea loc deschiderea festivalului, pe scena din fața Palatului Culturii Bistrița.

A doua zi a festivalului, pe 29 iulie, se va desfășura primirea oficială a delegațiilor de către Primăria Municipiului Bistrița și participarea delegațiilor la imnul național, după care de la ora 20:00 se va produce spectacolul propriu-zis având în deschidere ansamblul folcloric “Cununa de pe Someș” și ansamblul “Balada”, fiind urmate la scenă de către ansamblurile folclorice din Insulele Canare și Rusia.

În a treia zi a festivalului ne vom putea bucura din nou de animații stradale care se vor desfășura în diferite puncte ale municipiului Bistrița, iar de la ora 20:00 vom putea viziona spectacolul Ansamblului “Dor Transilvan”- Cluj, care va avea loc pe scena din fața Palatului Culturii Bistrița. Seara se va încheia cu spectacolele extraordinare oferite de membrii formațiilor din Israel și Italia.

Ziua de 31 iulie, ultima zi a festivalului, va aduce la Bistrița, pe scena din fața Palatului Culturii ansamblul profesionist “Meseșul” din Zalău, ansamblul folcloric din Bulgaria și ansamblul folcloric din Turcia. Seara se va încheia cu participarea pe scena Palatului Culturii Bistrița, a tuturor ansamblurilor invitate în Festivalul “Nunta Zamfirei”.

Ediția din acest an are ca invitați speciali doi oaspeți de seamă, în persoana părintelui Cristian Pomohaci și a îndrăgitului artist Marius Ciprian Pop.

Familist convins şi propovăduitor al credinţei şi al moralei creştine, Marius Ciprian Pop a renunţat la veşmintele preoţeşti pentru a putea cânta. Dar, aşa cum spune chiar el, credinţa o poartă în suflet, pentru că aceasta, la fel ca şi muzica, sunt pentru el un mod de viaţă. Interpretul de muzică populară şi pricesne trăieşte de 18 ani o frumoasă poveste de dragoste cu soţia sa, Adina, şi are o minune de fetiţă, Antonia (10 ani), cei trei fiind nedespărţiţi oriunde ar merge.

Marius Ciprian Pop este din Cluj, născut la 1 septembrie 1976. Copilăria şi-a petrecut-o la poalele Apusenilor. I-a plăcut enorm acea perioadă din viaţa sa. Vocaţia de preot se regăseşte în copilăria lui, când mergea la biserică împreună cu bunicii, sau în călătoriile cu părinţii la bisericile de prin nordul Moldovei. Tot în acea perioadă a început să cânte, la grădiniţă, la serbări, la spectacole...

A urmat Seminarul de Teologie şi, pentru că avea talent, a studiat canto la Şcoala Populară de Artă. Artistul este un foarte bun povestitor, calitate pe care a dobândit-o citind foarte mult. Şi acum, când nu mai are timp pentru lectură, îi place să asculte oamenii. "Asta înseamnă să gândesc în timp ce interlocutorul meu îmi povesteşte ceva. Ascultând, fiecare dintre noi devine mai bogat"...