FESTIVALUL DE SATIRĂ ȘI UMOR ”MĂRUL DE AUR” A DEBUTAT LA ”CASA CU LEI”

Inapoi la stiri

FESTIVALUL DE SATIRĂ ȘI UMOR ”MĂRUL DE AUR” A DEBUTAT LA ”CASA CU LEI”

Festivalului Internaţional de Satiră şi Umor ,,Mărul de Aur”, ediţia a XXXII-a, organizat de Primăria Bistriţa, Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” Bistrița, Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România, Casa de Cultură a Sindicatelor Bistriţa, în colaborare cu Uniunea Epigramiştilor din România, Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Pomicultură Bistriţa şi Asociaţia Umoriştilor Bistriţeni a debutat la “Casa cu Lei”, în prezența prefectului Ovidiu Frenț, vicepreședintelui Consiliului Județean Alexandru Pugna, primarului Bistriței Ovidiu Crețu, a directorului Centrului Cultural Municipal, Prof.Dr. Dorel Cosma, a arhimandritului Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Mitropolia Clujului, a actorului Dorel Vișan, a președintelui Uniunii Epigramiștilor din România, George Corbu, a scriitorul Cornel Udrea.
Directorul festivalului, Alexandru Câțcăuan, a fost cel care a transmis mesajul de bun venit scriitorilor din ţară şi Serbia. Rînd pe rând oficialităţile au rostit cuvinte de laudă la adresa festivalului, prefectul Ovidiu Frenț declarând: ,,Sper ca Alexandru Câțcăuan să nu fie ultimul castelan al umorului bistrițean”, referindu-se la cartea ,,Ultimul Castelan”, lansată acum, avînd ca subiect pe Alexandru Cîţcăuan. Cartea realizată de Victor Ştir aduce în prim plan activitatea directorului Alexandru Câţcăuan, gândurile unor apropiaţi, imagini sugestive din cei 30 de ani de activitate culturală. Este o carte in honorem Câţcăuan, la 62 de ani, pe copertă tronând castelul Sindicatelor, dar şi chipul mereu surâzător al directorului. Imaginile din carte întregest portretul directorului, pentru acest demers harnicul scriitor Victor Ştir, care are aproape 30 de cărţi în cv, colaborând cu Editura Aleteia, de altfel Virgil raţiu a şi prezentat cartea.
În acest cadru a avut loc vernisajul Salonului internațional de grafică satirică și vernisajul expoziției personale a caricaturistului Konstantin Grosu din Voivodina. Seara, la Casa de Cultură a Sindicatelor, s-a derulat concursul de interpretare, trupe şi concurenţi individuali din toată ţara trecînd prin faţa juriului format din actorul Dorel Vişan - preşedinte, Cornel Udrea, Sorin Tănase, Ioan Cristea, Menuţ Maximinian, Mihai Berbunschi şi Alexandru Câţcăuan.

SURSA: Răsunetul.ro