CULTURA BISTRIŢEANĂ APRECIATĂ DE ARTIŞTI ADEVĂRAŢI II

Inapoi la stiri

CULTURA BISTRIŢEANĂ APRECIATĂ DE ARTIŞTI ADEVĂRAŢI II

Au trecut paisprezece ani de când am intrat pentru prima dată pe scena festivalului „Nunta Zamfirei”, paisprezece ani în care am povestit în toate interviurile mele că primul meu eveniment mare în calitate de prezentatoare, a fost aici, în oraşul dumneavoastră, la festivalul internaţional de folclor „Nunta Zamfirei”. Am revenit cu mari emoţii aici, după paisprezece ani şi doresc să mulţumesc încă o dată publicului bistriţean că a rămas acelaşi public numeros, cu feţe zâmbitoare şi că m-a primit din nou cu foarte, foarte multă căldură şi aplauze. Doresc să-l felicit şi eu pe directorul festivalului, prof. dr. Dorel Cosma deoarece numele acestui festival de mare amploare, trece dincolo de graniţele României. Cred cu tărie că oraşul Bistriţa, timp de trei zile şi prin toată activitatea depusă de-a lungul anului de către întreaga echipă a Centrului Cultural Municipal se transformă din ce în ce mai mult într-un oraş ambasador cultural pentru tradiţiile dumneavoastră, pentru tradiţiile României şi pentru tot ce înseamnă întâlnirile culturale cu profesioniştii de peste tot, de pe întreg globul pământesc. E important să sprijinim cu toţii astfel de evenimente, noi la Bucureşti o facem atât cât se poate.  

Iuliana Tudor – artist, realizator TV

În primul rând doresc să felicit organizatorii pentru minunatul festival pe care îl faceţi la Bistriţa, mă refer aici la Festivalul de Teatru şi Literatură  „Liviu Rebreanu”. Chiar vorbeam şi cu colegii mei, într-un peisaj cultural sumbru, nişte oameni de cultură, la Bistriţa au reuşit să facă un festival de teatru! Nu ştiu dacă mulţi dintre bistriţeni conştientizează ce înseamnă de fapt acest lucru, dar eu cred că este o minune, cel puţin în vremurile acestea, chiar nu îmi vine să cred! Se putea organiza ceva mult mai simplu, o deschidere a unei pieţe, cu mici, grătare, o bere, un vin, o ţuică ... dar nu, aţi ales un festival şi nu orice festival, unul de teatru! Nu pot decât să spun : BRAVO, BINE AŢI FĂCUT!

În cadrul turneului nostru din ţară şi străinătate avem peste 30 de spectacole jucate şi ne bucurăm foarte mult că pe itinerariul nostru se află şi oraşul Bistriţa. Vom reveni cu drag de fiecare dată când vom fi chemaţi, este un oraş  foarte frumos, foarte curat, păstraţi-l aşa, pot spune că aici e raiul pe pământ! Se circulă normal, oamenii îşi dau „Bună ziua”, îşi zâmbesc, nu-şi dau în cap la primul colţ de stradă, a rămas o lume normală, zic eu, ceea ce e foarte rar să găseşti în ziua de azi în nebunia în care trăim. Poate multi nu îşi dau seama, însă eu cred că aveţi un oraş foarte frumos în care mulţi bucureşteni şi-ar dori să trăiască.

Andrei Duban – actor, Teatrul Naţional Bucureşti