“AMOR ÎN FARMACIE” – CU ACTORII TEATRULUI NAŢIONAL DIN BUCUREŞTI

Inapoi la stiri

“AMOR ÎN FARMACIE” – CU ACTORII TEATRULUI NAŢIONAL DIN BUCUREŞTI

Seara, la Sinagoga din Bistriţa, de la ora 18:00, în prezenţa unui public numeros, umplând până la refuz sala şi intervalele ei – dovedind că la Bistriţa e nevoie de un teatru profesionist, fiindcă există un public de teatru – Teatru Naţional din Bucureşti a repurtat un mare succes cu o nouă generaţie de actori tineri români, la fel de valoroşi ca şi înaintaşii, după cum remarca şi prezentatorul prof. dr. Dorel Cosma.

 A fost o comedie spumoasă de situaţii dramatice, familiare, combinări comice de limbaj, strângând hohote de râs până la lacrimi, dar şi aplauze prelungite – piesa jucată fiind „Amor în farmacie” de Eugen Labiche, cei ce au încântat intrigile amoroase şi jocul plin de varvă şi accente comice, au fost actorii: Anca Ţurcaşiu, Andrei Duban, Liliana Pană, Dragoş Ionescu şi Dan Tudor, regia fiind semnată de Dan Tudor.

S-a râs pe săturate, frunţile încreţite de prestaţiile hoţeşti ale clasei politice româneşti contemporane, de actele de terorism de la Paris şi de tragedia de la clubul „Colectiv” din Bucureşti – au fost descreţite pentru 2 ore de teatrul de valoare, autentic, o comedie de un har nebunesc!

O pledoare pentru un teatru şi evenimente culturale de calitate, de valoare – căci cum spuneau filozofii greci „cine trăieşte în afara Culturii, a Spiritualităţii nu este Om, nu trăieşte consistent ci doar un animal superior!” 

ALEXANDRU CRISTIAN MILOŞ