ASTĂZI LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU ȘI LITERATURĂ ”LIVIU REBREANU”

Inapoi la stiri

ASTĂZI LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU ȘI LITERATURĂ ”LIVIU REBREANU”

În cea de-a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu” la Galeriile „CASA CU LEI” de la ora 10:00 vor avea loc lansări de Reviste, Edituri și Cărţi dar și momente muzicale speciale oferite de Orchestra de suflători din Voiron – Franţa.

De la ora 12:30, la ”Sinagoga” din Bistrița, copiii se pot bucura de o piesă de teatru deosebită  „PUNGUŢA CU DOI BANI” adaptare după povestea lui Ion Creangă; regia: Cornelia Apostol, distribuţia: Moşul - Adrian Pop, Baba - Cornelia Vrăşmaş, Cocoşul - Cornelia Apostol, Găina - Elena Pop, Găsca - Florina Vlaşin, Boierul - Susana Marişca, Vizitiul - Florina Vlaşin.

Tot la ”Sinagogă”, de la ora 18:00 va avea loc o memorabilă piesă de teatru, jucată de actorii Teatrului Național din București. Piesa ”Amor în Farmacie” este o adaptare după EUGENE LABICHE, regia: Dan Tudor, Actorii: Anca Ţurcaşiu, Andrei Duban, Liliana Pană, Dragoş Ionescu, Dan Tudor.

Publicul este invitat la un spectacol de mare rafinament, o comedie-farsă, de clasicul francez Eugene Labiche, abil maestru al qui-pro-quo-urilor şi răsturnărilor de situaţii comice, totodată un acid critic al moravurilor.

Un farmacist de provincie terorizat de o soţie aprigă şi geloasă, în cârdăşie cu colocatarul său, domnul doctor  X, cu nevasta tânără şi atrăgătoare, cu o miraculoasă miere purgativ ( ....).

Sosirea intempestivă din Canada a fostului pretendent la mâna soţiei doctorului, îndepărtat prin delaţiuni de către actualul soţ, produce o sarabandă de încurcături, de situaţii comice neprevăzute, pe care publicul le descoperă şi le savurează cu plăcere.

 

VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG LA TEATRU !