„ŢIGANIADA” ȘI „TINEREŢE FĂRĂ BĂTRÂNEŢE”, ÎN PRIMA ZI LA FESTIVALUL DE TEATRU ȘI LITERATURĂ

Inapoi la stiri

„ŢIGANIADA” ȘI „TINEREŢE FĂRĂ BĂTRÂNEŢE”, ÎN PRIMA ZI LA FESTIVALUL DE TEATRU ȘI LITERATURĂ

Festivalul Internațional de Teatru şi Literatură „Liviu Rebreanu”, aflat la cea de-a XI-a ediţie, a reușit cu fiecare an să câştige în consistenţă şi calitate. Având în vedere faptul că orașul nostru nu are o instituţie de teatru profesionist, cu stagiune permanentă, Primăria municipiului Bistrița prin Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” a reușit să acopere această lipsă şi a făcut demersuri pentru susţinerea unor manifestări culturale care să permită accesul publicului la astfel de spectacole.

Ediţia din acest an a Festivalul de Teatru şi Literatură,  aduce în faţa publicului trupe profesioniste de la cele mai importante instituţii teatrale din ţară iar repertoriul ales va fi cu siguranţă pe gustul spectatorilor.

Pentru prima zi de festival, joi 26 Noiembrie, organizatorii au pregătit o deosebită surpriză la care va participa Teatrul Muzical din Galați cu două piese memorabile: „ŢIGANIADA” - o adaptare după Ioan Budai Deleanu, regia: Isabela Oancea, distribuţia: Isabela Oancea, Luminiţa Vologa, Mihai Păun, Lucian Anton – și „TINEREŢE FĂRĂ BĂTRÂNEŢE” - regia artistică: Izabela Oancea, muzica: Sorin Oancea, distribuţia: Izabela Oancea, Geanina Sion, Mihai Păun, Lucian Tatu, Mihail Anton. Spectacolul se adresează claselor I - VIII -

„ŢIGANIADA” este un spectacol muzical, care face referire la personajele pitoreşti ale lui Ioan Budai-Deleanu, ce primesc în dar de la Vlad Ţepes un sat numit Spateni, unde îşi pot construi o ţară a lor. În schimb, ei trebuie să apere ţara de turci. Călătoria lor spre Spateni este presărată de evenimente, întâlniri interesante, muzică, dans şi umor. Romica, frumoasa şatrei, Parpanghel cel vesel şi curajos, Cucavel cel şmecher dar plin de haz, Brandusa cea pricepută la farmece, sunt câteva dintre personajele care vor umple de râsete şi bucurie sala teatrului. Personajele sunt interpretate cu multă măiestrie de artişti consacraţi ai Teatrul Muzical Galaţi .

„TINEREŢE FĂRĂ BĂTRÂNEŢE” se adresează claselor I – VIII. Oricum ai începe o poveste, tot nemuritoare rămâne. Şi ce poate fi mai longeviv, decât basmul etern al românilor "Tinereţe fără bătrâneţe".

Noua dramatizare propune spectatorilor o viziune modernă a valorilor seculare. Eroii noştri: un Făt-Frumos cam fricos şi un cal cam năbădăios vă vor invita să îi însoţiţi în călătoria lor de a descoperi viaţa veşnică.

Vor avea de înfruntat o Gheonoaie care mănâncă scoarţa de mesteacăn, o Scorpie care scuipă flăcări şi un Zmeu atât de fioros, încât nici nu poate fi găsit.

Fiţi alături de povestea lui Făt-Frumos încă din momentul venirii sale pe lume şi vedeţi cum îşi face efectul licoarea magică a bătrânului vraci asupra părinţilor săi iubitori, care ar fi dat orice pentru a avea un copil.

Magie, fiinţe incredibile, balauri şi ....dacă v-am stârnit curiozitatea, vă invităm să vedeţi un spectacol inedit!