IOANA MORONKA A DEBUTAT CU ”DERIVĂRILE DE LA SISIF” LA GALERIILE DE ARTĂ ”CASA CU LEI”

Inapoi la stiri

IOANA MORONKA A DEBUTAT CU ”DERIVĂRILE DE LA SISIF” LA GALERIILE DE ARTĂ ”CASA CU LEI”

O manifestare deosebită, în organizarea Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa, s-a desfăşurat - joi 17 septembrie - la Centrul de Artă Tradiţională Bistriţa „Casa cu Lei”, unde tânăra artistă Ioana Moronka a debutat în fața publicului bistrițean cu o valoroasă expoziție de pictură intitulată ”Derivări de la Sisif”.

Expoziția a fost deschisă de către Prof.Dr. Dorel Cosma, directorul Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc”, care a făcut o pertinentă prezentare, spunând că ”Instituția noastră, ”Casa cu Lei”, este un lăcaș de cultură care găzduiește periodic momente importante, atât din viața plastică dar și din viața literară. Ne propunem să promovăm tinerele talente, tineri care vin din urmă și ne bucurăm că bistrița are talente în toate domeniile iar numele lor sunt pe buzele multor iubitori de frumos din țară și din străinătate. Ne aflăm în fața unui moment deosebit pentru Ioana Moronka și mă bucur că pot să fiu în preajma ei fiindcă atunci când ai un debut, o expoziție personală la o vârstă atât de frumoasă - 18 ani -  nu poate fi decât un eveniment de excepție, un eveniment care poate fi o lansare, un zbor spre afirmare, spre culmile artei...”.

Alături de directorul Centrului Cultural - Prof.Dr. Dorel Cosma -  s-a aflat și profesoara de pictură de la Palatul Copiilor, Morar Diana - care a ajutat-o pe tânăra artistă să deprindă gustul pentru pictura pe sticlă și lemn - și care a vorbit atât despre tehnica folosită de Ioana Moronka cât și despre lucrările expoziției ”Derivări de la Sisif”.

Tânăra Ioana Moronka, actualmente elevă în clasa a XII-a, este membră a cercului de pictură de la Palatul Copiilor Bistrița încă din anul 2003 și în ciuda vârstei fragede a obținut numeroase premii la diverse concursuri la nivel național.

Artista a participat anul acesta în localitatea Lowicz-Polonia la întâlnirea de proiect Comenius Multilateral, ca membră a unei echipe de 6 elevi și 2 profesori de la Palatul Copiilor Bistrița iar în cadrul acestui schimb de experiență culturală a prezentat lucrarea picturală ”Metamorfoza” pe care a înmânat-o unei echipe din Germania.

Expoziția ”Derivări de la Sisif”, lansată la ”Casa cu Lei”, cuprinde o serie de lucrări picturale pe pânză, lemn și icoane pe sticlă.