COMPLEXUL HEIDENFELD ÎNVĂLUIT DE FOLCLOR ȘI DISTRACȚIE LA ”TÂRGUL MARE AL BISTRIȚEI” - 2015

Inapoi la stiri

COMPLEXUL HEIDENFELD ÎNVĂLUIT DE FOLCLOR ȘI DISTRACȚIE LA ”TÂRGUL MARE AL BISTRIȚEI” - 2015

Sărbătoarea orașului - ”Târgul Mare al Bistriței” – din acest an -2015-  a început în forţă şi în Heidenfeld – Viişoara - locul în care s-au adunat mii de bistrițeni, iubitori de muzică și tradiții populare . Nu puţini au fost şi cei care, încă din prima zi, au profitat de ocazie să se distreze rotindu-se în instalaţiile de agrement sau aruncând la ţintă.

Mai multe ansambluri folclorice au încântat publicul venit în număr mare să asculte cântece populare, dar şi să vadă dansuri din diverse zone ale judeţului. Încă din prima zi bistrițenii au putut vedea la lucru ansambluri de dansuri și soliști de renume național printre care s-au numărat Maria Golban, Maria Mihali și îndrăgitul Adrian Stanca.  Tot în prima zi de spectacole s-au regăsit și Ansamblul “Şomeşul” din Beclean, Mariana Harosa, Daniel Raţiu, soliştii vocali bistriţeni Alexandru Rus, Florina Bălan, Alina Pop, Oniţa Ciuta, Maria Moldovan Gavri, Andrea Pavelean, Ansamblul “ Rapsodia Trişcaşilor” din Leşu, Ansamblul “Balada” din Bistrița, Ansamblul ”Mara” din Sighetul Marmaţiei, Ioan Cristian Ţăran, Răzvan Năstăsescu și deasemenea Ansamblul “Izvoraşul” din Buziaş care au impresionat publicul bistrițean.

Sâmbătă, 22 august, în a doua zi de spectacole organizate în Complexul Heidenfeld, evenimente realizate cu ocazia ”Târgului Mare al Bistriței”, nu puţini au fost cei care au participat şi au rezistat până la final, mii de oameni iubitori de muzică populară dar și amatori de mici și bere au luat cu asalt complexul din Viișoara profitând atât de parcul de distracție cât și de muzica de bună calitate adusă în scenă de Ansamblul “Colibiţa” din Bistriţa Bârgăului, Ansamblul “Doiniţa” al Casei Armatei, Ansamblul “Someşana” din Năsăud, Ansamblul ”Nosnerland” din Nürnberg (Germania), Cornelia Ardelean Archiudean, Alexandru Căpitan, Ansamblul “Dorul Dorului” din Reşița, Grupul “Izvoare” din Cluj, Florin Boita, Stana Stepănescu și Ovidiu Homorodean, toți fiind prezentați într-un mod cu totul particular de bine-cunoscutul Sergiu Vitalian Vaida, realizatorul emisiunii “Vine Cluju’ pe la noi” și de îndrăgita interpretă de muzică populară Mărioara Sigheartău, angajată a Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc” Bistrița.

În ultima zi de spectacol, duminică 24 August, un număr impresionant de oameni au profitat de vremea foarte frumoasă și au luat cu asalt complexul Heidenfeld din Viișoara pentru a vedea la lucru ansambluri de renume dar și pe unii dintre cei mai valoroși  soliști de muzică populară din țară printre care îndrăgitul artist Cristian Pomohaci.

Viișoara a fost arhiplină iar bistrițenii au venit în număr foarte mare, fie cu mașinile proprii care au umplut toate locurile de parcare, fie cu mijloacele de transport în comun puse la dispoziție de primăria municipiului Bistrița, care au fost și ele pline ochi.

Atmosfera de mare sărbătoare a fost oferită de Ansamblul “Plaiuri Someşene” din Feldru, Ansamblul “Doina Someşană”  din Sîngeorz-Băi, soliştii vocali Raul Turda, Lenuţa Filipoi, Mariana Condrea, Felicia Terşanschi, Emilia Popdeac, Marioara Dragotă, Ileana Melean, Olimpia Deneş, Virginia Linul, Doru Pop, Ansamblul “Cununiţa” din Solovăstru, Ansamblul ”Cununa de pe Someş” a Centrului Cultural ”George Coșbuc” din Bistrița, soliștii David Viorel, Teodora Simionca, Ionuţ Zegrean, Octavia Andronesi, Cornelia Hoha, Ionela Lechinţan, Cristina Scurtu, Elena Rusu, Ana Maria Marti, Octavia Andronesi, Marioara Sigheartău, Petre Petruse, Marcel Avram, Alexandru Pugna, Anton Todică și îndrăgitul interpret – preot Cristian Pomohaci.

Pentru cele 3 zile de sărbătoare, în care mii de oameni au trăit și au simțit folclorul românesc, Centrul Cultural Municipal şi echipa coordonată de prof. dr. Dorel Cosma, merită felicitări.