PROF.DR. DOREL COSMA: CONSIDER CĂ PREZENȚA LA BISTRIȚA, ÎN PREMIERĂ, A OPEREI ”LA TRAVIATA” ESTE MOMENTUL MUZICAL AL ANULUI

Inapoi la stiri

PROF.DR. DOREL COSMA: CONSIDER CĂ PREZENȚA LA BISTRIȚA, ÎN PREMIERĂ, A OPEREI ”LA TRAVIATA” ESTE MOMENTUL MUZICAL  AL  ANULUI

Timp de două zile, Bistriţa a găzduit una dintre cele mai importante manifestări de muzică cultă – Zilele Operei Consatntin Pavel. Aflat la ediţia a VI-a, evenimentul a adus la Biserica Evanghelică, simbol al Bistriţei, Teatrul de Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa şi Orchestra Corul şi Baletul Operei Române din Craiova.
Ziua canţonetelor i-a avut în centru pe artiştii Daniela Vlădescu, Doru Iftene, Lucia Mihalache, Raluca Daraban, Silvia Simionescu, Bogdan Ocheşel, Răzvan Săraru, Gabriela Dobre, Smaranda Drăghici şi Stela Sârbu. Opera „La Traviata” de Giuseppe Verdi a fost pusă în scenă de Opera Română din Craiova, fiind un eveniment de care s-au bucurat, în premieră, sute de bistriţeni.
„Iată că Bistriţa a devenit, timp de două zile, Capitala muzicii culte. Spectacolul excepţional, susţinut de Teatrul de Operetă şi Balet Constanţa, în Ziua Canţonetelor, iar mai apoi mega-show-ul „La Traviata” au bucurat sufletele a sute de bistriţeni. Consider că prezenţa la Bistriţa, în premieră, a Operei „La Traviata” este momentul muzical al anului. Felicit pe toţi artiştii care ne-au încântat în aceste zile, dar şi pe bistriţenii care au aplaudat la scenă deschisă evenimentele, nemaivăzând niciodată atâtea chemări la rampă şi atâta lumină pe sufletul concitadinilor noştri. Mulţumim domnului primar Ovidiu Creţu pentru tot sprijinul acordat, dar şi pentru felicitările pe care le-a adresat întregului colectiv al Centrului Cultural Municipal, care a avut grijă de toate detaliile pentru ca scena să fie într-adevăr de sărbătoare. Nu pot decât să fiu fericit că am reuşit să aducem la Bistriţa frumuseţea muzicii culte, realizând, în premieră, momente de care, cu siguranţă, nu vom uita”, a declarat prof. dr. Dorel Cosma, coordonatorul festivalului.

Menuț Maximinian