MUZICĂ, DANS ȘI VOIE BUNA LA SCHULLERWALD DE 1 MAI

Inapoi la stiri

MUZICĂ, DANS ȘI VOIE BUNA LA SCHULLERWALD DE 1 MAI

Sute de bistrițeni au luat cu asalt ieri pădurea-parc Schullerwald, acolo unde Primăria Municipiului Bistrița prin Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” a organizat un frumos spectacol folcloric susţinut de ansamblurile ”Balada” şi ”Cununa de pe Someş”, cu ocazia zilei internaționale a muncii.

În deschiderea programului artistic, atmosfera a fost întreţinută de Fanfara Bisericii Baptiste - dirijor Cornel Moldovan după care au urcat pe scenă artiștii ansamblului ”Balada” care au prezentat piese instrumentale, suite de dansuri şi cântece populare interpretate de Alexandra Turcu, Mălina Moldovan, Alexandru Motogna, Alina Ceuca şi Paul Ban.

Finalul programului folcloric a aparținut în totalitate prestigiosului ansamblu ”Cununa de pe Someș”, a Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc”, care a încântat publicul prezent cu suite de dansuri de pe Valea Someșului, Șieu, Bucovina şi Oltenia, în timp ce interpreţii - Ionuţ Zăgrean, David Viorel, Teodora Simionca, Todica Anton, Octavia Andronesei, Cristina Livia Scurtu, Alexandru Căpitan şi Petre Petruse -au adus celor prezenţi bucurie în suflete prin cântecul popular.

Primarul municipiului Bistrița, ing. Ovidiu Teodor Crețu a ținut să transmită bistrițenilor că ”vă doresc să petreceţi frumos ziua de 1 Mai, să vă veseliţi, să vă distraţi. 1 Mai este o zi închinată celor ce muncesc; nu înseamnă că nu apreciem capitalul sau pe cei care fac investiţii, dar progresul omenirii s-a făcut întotdeauna prin muncă, prin munca celor ce lucrează în fabrică, în ogor, la catedră sau într-un spital, la Primărie sau în Parlament.”

Pe lângă edilul orașului, prezenți la această manifestare au mai fost și consilierii locali Camelia Tabără, Alin Seserman, Mihai Sărmăşan, viceprimarul George Avram, preşedintele TSD Bistriţa-Năsăud, Bogdan Ivan dar și deputatul Doina Pană.

Astăzi, de la ora 18:00 pe pietonalul ”Liviu Rebreanu”  evenimentele - de această dată dedicate zilei tineretului - vor continua cu trupele de dans modern ”D-Fantasy”, ”ReBorn Dans Studio”, ”BN Ritm” ”Floris” dar și cu îndrăgitele formații ”Prefix 990” și ”Mandinga”.