BALUL BISTRIȚENILOR LA ”ZILELE MUNICIPIULUI BISTRIȚA”

Inapoi la stiri

BALUL BISTRIȚENILOR LA ”ZILELE MUNICIPIULUI BISTRIȚA”

Cu trecerea anilor ne contabilizăm și noi sufletele și locurile natale astfel că ne numim mai des nu numai domnul și doamna ci și bistrițeanul și bistriteanca!

Dar pentru aceasta îți trebuie și Buletin de Bistrița! Sau ca să dovedești că ești bistrițean – să știi câte arcuri – arcade de piatră au ”Sugăletele” sau câți metrii înălțime  are Turnul Bisericii Evanghelice!

Astfel că n-ar fi lipsit de înțeles, să inițiem și să devină o tradiție ca în cadrul ”Zilelor Municipiului Bistrița” în fiecare seară – noapte pe Pietonal sau pe platoul din fața Viitorului Palat al Culturii – ori pe aleile Parcului Municipal – să se desfășoare – BALUL BISTRIȚENILOR, unde să se încheie și logodne și căsătorii și să se întâlnească, să petreacă și să danseze toți bistrițenii adevărați.

În cadrul Balului Bistrițenilor aici ar fi cadrul alegerii ”Miss Bistrița”, s-ar putea organiza concerte, dans, jocuri, tombole cu premii – s-ar putea face poze, s-ar depăna amintiri din Bistrița de ieri și de azi și de mâine, s-ar putea proiecta poze și filme din Bistrița de altădată apoi dans, petreceri și jocuri de artificii!

La ”Balul Bistrițenilor” vor concerta – orchestre și fanfare – vechi și noi, artiști și cântăreți bistrițeni. Sugerăm organizatorilor ”Zilelor Municipiului Bistrița” Consiliului Local Bistrița și Centrului Municipal Cultural ”George Coșbuc” – domnului primar Ing. Ovidiu Teodor Creți și Prof.Dr. Dorel Cosma – și celorlalte foruri administrative și culturale – să cuprindă în programul ”Zilelor Bistriței” și Prima Ediție a ”Balului Bistrițenilor” – ce iată, din 2015 – ar putea, an de an, să devină o tradiție românească a locuitorilor vechiului burg – Poartă a Transilvaniei și Oraș al Imnului Național!

Alexandru Cristian Miloș