ZIUA CULTURII ÎNTR-UN SPECTACOL EXTRAORDINAR

Inapoi la stiri

ZIUA CULTURII ÎNTR-UN SPECTACOL EXTRAORDINAR

Ziua Culturii Naţionale a fost marcată la Bistriţa printr-un spectacol extraordinar conceput şi realizat de directorul Centrului Cultural Municipal – Prof.Dr. Dorel Cosma. ”Teatrul de Vară” a fost gazda acestui spectacol care încă de la intrare a îmbrăcat haine  de sărbătoare. Într-un decor impresionant, cu efecte speciale de lumini, spectacolul a debutat cu un preludiu literar – muzical, difuzat în sala de spectacole prin intermediul radioului B.C. S-au auzit versuri eminesciene recitate de Dorel Cosma şi un poem închinat „poetului nepereche”, toate punctate de momente muzicale deosebite pe versuri de Eminescu. Artiştii Centrului Cultural Municipal: Florin Vlad şi Alexe Savu au deschis apoi programul cu „Mai am un singur dor”. Vioara maestrului şi acompaniamentul de pian au strălucit din nou,  invitând-o apoi în scenă  într-un recital Eminescu, pe actriţa Janine Stavarache, de la Teatrul ”Odeon” Bucureşti. Artistul Viorel Rus a continuat în linia melancolică, aducând în faţa spectatorilor piese din literatura muzicală românească, stârnind nostalgia şi satisfacţia spectatorilor.

Îndrăgita şi apreciata soprană Daniela Vlădescu a impresionat din nou publicul bistriţean prin calităţile artistice deosebite dar şi prin seriozitatea şi acurateţea repertoriului internaţional oferit spectatorilor. Neîndoielnic Daniela Vlădescu este o mare artistă a României care-şi respectă statutul şi-şi respectă totodată publicul spectator, indiferent de locul unde îşi susţine programul. La Bistriţa este iubită şi aşteptată mereu cu mare plăcere.

După o pauză de câteva minute, partea a II-a a programului i-a adus pe scenă pe cei trei artişti care formează grupul „Distinto” din Bucureşti .  Mihai Radu, Tavi Dobrota şi Marius Olteanu şi-au făcut intrarea din mijlocul spectatorilor, într-o ţinută impecabilă şi declanşând  din nou entuziasmul publicului. Regia tehnică a spectacolului nu s-a lăsat mai prejos şi a declanşat, la rându-i o adevărată avalanşă de lumini şi efecte speciale. Scena, deşi în ”Teatrul de vară”, semăna din ce în ce mai mult cu San Remo, Köln sau Verona. Nici publicul nu a rămas indiferent şi a fredonat împreună cu artiştii, realizându-se o atmosferă de zile mari. A fost o seară de excepţie la Bistriţa, cu şi pentru artişti, aşa cum se cade de Ziua Culturii Naţionale. Dorel Cosma a mulţumit tuturor pentru participarea la această sărbătoare şi pentru efortul de a realiza acte culturale de mare calitate atât la noi acasă, cât şi pe scenele naţionale sau internaţionale unde artiştii bistriţeni au dus cu ei mesajul de prietenie şi frumuseţe al Bistriţei şi evident, al României.

 

Doris Gîţa