SPECTACOL DEOSEBIT DEDICAT ZILEI NAȚIONALE A CULTURII !

Inapoi la stiri

SPECTACOL DEOSEBIT DEDICAT ZILEI NAȚIONALE A CULTURII !

Într-o sală arhiplină, bistrițenii iubitori de cultură și de versurile Eminesciene au participat ieri 15 Ianuarie, la un deosebit concert de muzică şi poezie, - susţinut de soprana Daniela Vlădescu, grupul Distinto, actriţa Jeanine Stavarache, Viorel Rus, Florin Vlad şi Alexe Savu - un "Medalionul aniversar Mihai Eminescu" si totodată a "Zilei Culturii Naționale", organizat de Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” Bistrița.

Evenimentul a fost deschis de directorul Centrului Cultural Bistrița - Prof.Dr. Dorel Cosma care a ținut să sublinieze necesitatea și importanța culturii și faptul că ”acum că este mai necesar ca niciodată să ne prețuim cultura”.

”Este o zi deosebită pentru cei care simt pentru cultura românească, ne bucurăm că în cultură există această zi şi nu putea fi alta mai frumoasă decât 15 ianuarie. Nu ştim dacă în viitor vom mai avea un Eminescu. În fiecare an la 15 ianuarie ne-am obişnuit să îl aducem pe Eminescu în prim plan, pentru că ”sufletul nepereche” este cel care ne aduce mai aproape unii de alţii. Ne spunem cu această ocazie ”La mulţi ani!”, după un an cultural 2014 în care publicul a fost alături de noi, iar artiştii pe scenă, un an în care am încercat să aducem frumosul în casele bistriţenilor. Este o zi de sărbătoare. Spectacolul de Ziua Culturii Naţionale este un început al activităţii culturale din 2015. Am adus artişti deosebiţi, Jeanine Stavarache de la Teatrul Odeon, Daniela Vlădescu, un grup îndrăgit de bistriţeni, Distinto. Să ni-l amintim pe Eminescu, să ne preţuim cultura, un lucru poate mai necesar ca niciodată”, a transmis în deschiderea spectacolului directorul Centrului Cultural Municipal, Prof.Dr. Dorel Cosma.

În continuarea evenimentului, Jeanine Stavarache de la Teatrul ”Odeon” din Bucureşti a recunoscut că se află pentru prima oară la Bistrița și că și-a dorit de multă vreme să ajungă în orașul nostru, după care a recitat, plină de emoții, câteva dintre celebrele poeme eminesciene.

Au urmat mai apoi romanțele pline de emoție ale artistului Viorel Rus - de la „Ce cauți tu în viața mea”, la „Mână birjar”, „Lalele, lalele” sau „Vino acasă puișor” - după care soprana Daniela Vlădescu a încântat încă odată publicul bistrițean, iubitor de muzică de calitate.

După pauză, spectacolul de muzică și poezie care a marcat ”Ziua Culturii Naționale” și cei 165 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, a continuat cu un superb recital al  grupului de pop opera Distinto din care fac parte tenorii Octavian Dobrotă, Marius Olteanu și Mihăiţă Radu.