RETROSPECTIVA 2014, LA ”CASA CU LEI”

Inapoi la stiri

RETROSPECTIVA 2014, LA ”CASA CU LEI”

La Centrul de artă tradiţională „Casa cu Lei”, aparţinând Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc”, a fost inaugurată, joi, o expoziţie cu afişe ale activităţilor desfăşurate de instituţie în cursul anului 2014.

În prezenţa unui public cunoscător al activităţilor, directorul instituției, Prof.Dr. Dorel Cosma, a prezentat vernisajul ca pe o necesară retrospectivă a evenimentelor culturale oferite bistriţenilor de Primăria Bistriţa, în structura căreia se găseşte Centrul Cultural Municipal. Prof.Dr. Dorel Cosma a reluat, pe scurt, cele mai importante activităţi, începând cu Concertul de Bobotează, apoi Balul Culturii Bistriţene, „Dragobetele”, Zilele „Lumină Lină”, „Ostermarkt”, expoziţia plastică „Gioconda” a lui Lucido, „Magia Muntelui” (fotografie de Ovidiu Lazăr), Zilele Operei „Constantin Pavel”, „Janka” - cu Maia Morgenstern, „Nabucco”, „Nunta Zamfirei”, „Iubim Bistriţa”, Reuniunea corală „Bartolomeu Anania”, „Oktoberfest”, „Bistriţa Folk”, Festivalul Internaţional de Teatru şi Literatură „Liviu Rebreanu”, recitalurile de vioară ale lui Florin Vlad, expoziția portului popular a Virginiei Linul, de asemenea, „Rădăcinile eternităţii”, amplul program de colinde şi tradiţii româneşti de iarnă.
Prof.Dr. Dorel Cosma a vorbit cu respect profesional şi căldură colegială despre membrii colectivului, fiecare cu rolul său în mecanismul bunului mers al fiecărui eveniment, fapt pentru care a adresat mulţumiri publice. A fost evidenţiat spectacolul „Nabucco”, prima reprezentaţie veritabilă, integrală, de operă din istoria municipiului.
În final, directorul Cosma a exprimat speranţa că „şi în 2015 inimosul colectiv va reuşi să ofere bistriţenilor evenimente cel puţin de acelaşi nivel valoric şi că într-un viitor, poate în 2090, se va vedea că se făcea cultură profesionistă în municipiu”.

Victor Știr