PORTRET LITERAR - JOEL CONTE

Inapoi la stiri

PORTRET LITERAR - JOEL CONTE

Invitatul Societăţii "Conexiuni", de luni, 29 iulie 2013, orele 13.oo, la "Casa cu Lei", este Joel Conte. Născut la 1 februarie 1961 la Aubervilliers - Franţa, Joel Conte este poet, jurnalist, animator cultural şi organizator de evenimente literare.
Joel Conte a scris următoarele volume de poezii: "Înţelepciunea iubirii", "Cele două veveriţe", "Acrostih în Contesie", "Grădina lui Helen", "Pentru a revigora visul", "Inaccesibila stea a iubirii". În 2001, a primit Medalia de aur pentru Poezie, din partea Academiei Internaţionale de la Lutece, iar în 1995, Premiul întâi al Academiei Internaţionale Francofone, pentru volumul "Înţelepciunea iubirii". Este preşedintele Asociaţiei de Europoezie din Paris şi membru fondator al Uniunii Poeţilor Francofoni.
Joel Conte a mai fost în România, pentru că volumul "Grădina lui Helen" cuprinde poezia "Castelele din România", scrisă în 18 octombrie, la Poiana Braşov, cu ocazia unei întâlniri europene:
"Au coeur de la foret d automne
Ou les couleurs de feu d une seule voix resonnent,
Les chateaux de la Roumanie resplendissent:
Peles et Bran, merveillers de l art qui nous eblouissent."
Prezent în Bistriţa de "Ziua Imnului Naţional", Joel Conte va participa şi la manifestările desfăşurate în memoria lui Andrei Mureşanu, autorul poeziei "Un Răsunet" - devenită "Deşteaptă-te, Române!", precum şi la Recepţia care va avea loc la Primăria Municipiului Bistriţa, cu ocazia primirii delegaţiilor participante la Festivalul Internaţional de Folclor "Nunta Zamfirei".