MARELE PREMIU ”POVESTEA VORBEI”, ADUS ACASA DE TEATRUL NESCRIS DIN ȘANȚ ”DOR SOMEȘAN” !

Inapoi la stiri

MARELE PREMIU ”POVESTEA VORBEI”, ADUS ACASA DE TEATRUL NESCRIS DIN ȘANȚ ”DOR SOMEȘAN” !

În sala de spectacole a Casei De Cultură ”Dumitru Stanciu” din Găiești, județul Dâmbovița, a avut loc în data de 24 - 25 octombrie 2014, cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Național de Umor Popular ”Povestea Vorbei”, una dintre cele mai importante manifestări culturale organizate de Primăria orașului Găești, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița.

Au participat formații și interpreți individuali din județele Arad, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Constanța, Mehedinți, Sălaj, Sibiu, Suceava, Dâmbovița, Municipiul București și Republica Moldova.

Au fost două zile în care zâmbetele, bucuria și încântarea s-au citit pe figurile spectatorilor în timp ce concurenții îi ”plimbau” printre momente comice cu ”escală” în cotidian.

Formația de Teatru Nescris ”Dor Someșan” din comuna Șanț a fost coordonată la Festivalul ”Povestea Vorbei” de către Cornel Moisil, fost primar al comunei Șanț - președintele Asociației Folclorice ”Dor Someșan, care este și membră a Asociației Folclorice din România, condusă de către Prof.Dr. Dorel Cosma -  care ne-a declarat că evoluția artiștilor a fost aplaudată la scenă deschisă de spectatorii prezenți, inclusiv de juriu, ceea ce nu este puțin lucru.

La acest festival s-au acordat premiul I, II și III iar Marele Premiu a fost obținut de către conjudețenii noștri cu priesa ”Secretele lui Alex”, care este o satiră arzătoare la praticile din vremea noastră și artiștii: Cristina Iugan (instructorul trupei de teatru), Alexandru Danci, Sabin Gâncean, Valeruța Gâncean, Ioana Roman, Oltița Dănilă și Maria Marte, care au trecut - dacă se poate spune - realitatea în ficțiune, au jucat cu mare dăruire și pasiune, cu o autenticitate pe care suntem siguri că o realizează întotdeauna numai profesioniștii.

Defapt, profesionalismul trupei de Teatru Nescris ”Dor Someșan” din Comuna Șanț a fost confirmat de nenumărate premii obținute în concursuri de-a lungul anilor.

La finalul acestui festival, spectatorii s-au putut bucura de o reprezentație de zile mari a cunoscuților actori Stela Popescu, membru al juriului, și Alexandru Arșinel, președintele juriului.