UN NUME DE TROFEU: CRISTINA BUGNAR, LAUREATĂ A FESTIVALULUI ”DAN MOISESCU”

Inapoi la stiri

UN NUME DE TROFEU: CRISTINA BUGNAR, LAUREATĂ A FESTIVALULUI ”DAN MOISESCU”

Festivalul Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu“ şi-a desemnat câştigătorii. La cea de-a XVIII-a ediţie a evenimentului desfăşurat la Topalu, Cernavodă, au luptat pentru trofeu 21 de interpreţi din diferite zone etnografice ale ţării. La finalul competiţiei, juriul, condus de Eugenia Florea, a hotărât ca trofeul să ajungă în Bistriţa-Năsăud, prin Cristina Bugnar. Tânăra interpretă a impresionat prin frumuseţea glasului, autenticitatea costumului, dar şi prin repertoriul ales: balada “Trei păcurăraşi la munte” şi cântecul cu acompaniament “Azi e joc în sat”. Trofeul confirmă încă odată faptul că bârgăuanca noastră este una dintre cele mai bune voci din generaţia ei, adăugându-se celorlalte distincţii cu care se poate mândri atât ea cât şi noi, câştigate la festivalurile “Pană de păun”, “Alină-te dor, alin”, “ Valeria Peter Predescu”. Studentă la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj, unde îşi aprofundează studiile, colaboratoare a Ansamblului Profesionist “ Dor Românesc”, dar şi a ansamblurilor “Balada” şi “Plaiuri bârgăuane”, membră a grupului” Valeria Peter Predescu”, realizatoarea unei emisiuni la Radio Someş care readuce în atenţia noastră cântecele marilor artişti trecuţi pe poarta veşniciei, iată cartea de vizită a Cristinei Bugnar, care se apleacă cu seriozitate asupra identităţii poporului nostru prin promovarea vetrei străbune. Judeţul nostru a primit şi un premiu special la Topalu, prin Adina Băeşiu. I-au încântat pe cei prezenţi, în recital, nume consacrate ale folclorului românesc - Valeria Arnăutu, Viorica Macovei, Marius Ciprian Pop, Marcel Pârău, cu participarea Orchestrei de Muzică Populară „Ovidius“ din Bucureşti, dirijor Nicu Spătaru.
Organizatorii evenimentului, Primăria şi Consiliul Local Topalu, Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“ şi Consiliul Judeţean Constanţa, au fost la înălţime.
Nu întâmplător Cristina a fost invitată la cea mai recent ediţie a emisiunii “ O dată-n viaţă”, de la TVR, realizată de Elise Stan şi prezentată de Iuliana Tudor, unde în acompaniamentul dirijorului Nicolae Botgros, împreună cu Maria Butaciu, au reprezentat cu cinste judeţul, alături de năsăudeanul adoptat Antonio Pasarelli. O companie plăcută, alături de Stela Popescu, Petrişor Tănase, Ştefania Rareş, Gheorghe Turda.

Menuț Maximinian