DIRECTORUL CENTRULUI CULTURAL MUNICIPAL, PROF.DR. DOREL COSMA, ESTE OFICIAL MEMBRU AL ASOCIAȚIEI ”RECONTRES EUROPEENNES-EUROPOESIE” !

Inapoi la stiri

DIRECTORUL CENTRULUI CULTURAL MUNICIPAL, PROF.DR. DOREL COSMA, ESTE OFICIAL MEMBRU AL ASOCIAȚIEI ”RECONTRES EUROPEENNES-EUROPOESIE” !

Am primit zilele acestea la redacție, confirmarea de numire a domnului director al Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc”, Prof.Dr. Dorel Cosma, în cadrul Comitetului de onoare al asociație ”Rencontres Europeennes-Europoesie”, ca urmare a susţinerii neîntrerupte a frăţiei literare Paris - Bistriţa, dar şi pentru siguranţa pe care o dă schimburilor culturale, ca o recunoaştere şi apreciere a calităţilor de scriitor.

Asociaţia "Rencontres Europeennes Europoesie", prezidată de poetul Joel Conte, desfăşoară o frumoasă şi bogată  activitate la Paris, Franţa, unde se întâlnesc atât artişti ai locului, cât şi invitaţi din alte ţări, pentru a sărbători de fiecare dată poezia, la ea acasă.

Joel Conte a fost invitat în repetate rânduri la Bistriţa, cu ocazia Festivalului Internaţional de Literatură şi Teatru "Liviu Rebreanu", dar şi cu alte prilejuri, de curând lansându-şi în Biserica Ortodoxă "Intrarea Maicii Domnului" noul volum de versuri.

Colaborarea dintre asociaţia pariziană şi societatea bistriţeană a prins contur tot mai evident, odată cu realizarea unei legături radio, în direct, din Turnul Bisericii Evanghelice în Turnul Eiffel.