LA ”OKTOBERFEST” AU CURS ”RÂURI” DE BERE !

Inapoi la stiri

LA ”OKTOBERFEST” AU CURS ”RÂURI” DE BERE !

Într-o organizare de excepţie s-a desfăşurat o manifestare deosebită, aflându-se în premieră la Bistriţa – „Bistrizer Oktoberfest”, Ediţia I, 2014, eveniment susţinut şi având organizatori pe Primăria Bistriţa, cu implicarea primarului – ing. Ovidiu Creţu şi Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa – director Prof.Dr. Dorel Cosma, cel care a fost sufletul şi animatorul principal al activităţii.
Frumoasele şi atractivele manifestări s-au desfăşurat la Teatrul de Vară şi pe scena de pe Pietonalul „Liviu Rebreanu”, „Oktoberfest” devenind sărbătoarea berii, în stil bavarez, pentru bistriţeni şi nu numai.
La deschiderea festivă a sărbătorii „Oktoberfest” au participat primarul municipiului Bistriţa – ing. Ovidiu Teodor Creţu, care a dat cep primului butoi cu bere, în mod simbolic, cu un ciocan de lemn, i-a fost oferită eşarfa simbol a festivalului şi a precizat: „Oktoberfest este ideea avută şi pusă în practică de Dorel Cosma, domnul acesta îmbrăcat ca un tirolez.
Sper că este începutul unui drum lung, cu multe ediţii, unde lumea să vină şi să se veselească, să cânte, să bea bere, să se distreze, Oktoberfest fiind petrecerea de sfârşit de toamnă”.
Au mai onorat cu prezenţa preşedintele C.J. B-N, Radu Moldovan, subprefectul Ovidiu Frenţ, viceprimarul George Avram împreună cu echipa de organizare, care au fost îmbrăcaţi în costume bavareze.
Directorul Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc”, Prof.Dr. Dorel Cosma, a spus: „Să curgă berea, aşa este la Oktoberfest!
Sărbătoarea noastră combină elemente germane cu obiceiuri româneşti, iar Bistriţa trebuie să fie un oraş unde lumea să simte bine”.
În preambulul deschiderii festive, Clubul de Dans Sportiv „Floris” a prezentat Parada generaţiilor de dansatori – „Traseul de suflet”, cu ocazia aniversării a 30 ani de existenţă neîntreruptă, păstrând neschimbat profilul până astăzi.
În cadrul electrizantei manifestări au avut loc concerte de fanfară, dansuri şi concursurile de băut bere cu paiul şi aruncat butoiul cu bere.
Au evoluat, pe scena amenajată, artiştii consacraţi: DJ Michael Star, DJ Rynno&Silvia şi Alex Velea, care au făcut un show de senzaţie, Teatrul de păpuşi „Al. Misiuga” la C.C.M. „G. Coşbuc”, care au susţinut animaţia acestui eveniment, costumaţi adecvat, Fanfara Rodna, Fanfara şi majoretele din Csorvas (Ungaria), Ansamblul D-Fantasy, Orchestra C.C.M. „G. Coşbuc” Bistriţa, ansamblul „Cununa de pe Someş”, concurs Jodler, cât şi superconcertele oferite de apreciatele trupe Prefix 990 şi Bere Gratis.
O adevărată sărbătoare a berii şi a bucuriei de a trăi.
Ioan Lazăr