BIBLIOTECA CENTRULUI CULTURAL ”GEORGE COȘBUC” S-A ÎMBOGĂȚIT CU ÎNCĂ DOUĂ CĂRȚI !

Inapoi la stiri

BIBLIOTECA CENTRULUI CULTURAL ”GEORGE COȘBUC” S-A ÎMBOGĂȚIT CU ÎNCĂ DOUĂ CĂRȚI !

Una dintre cele două cărți, care a ajuns în biblioteca Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc”, este Monografia ”Românii Americani de la Marile Lacuri”, autor Ștefan Străjeri, oferită din toată inima ca și simbol al prieteniei, directorului instituției Prof.Dr. Dorel Cosma, de către Prof.Univ.Dr. Anca Sîrghie care a realizat prefața acestei rarisime bijuterii scrise.

”Citând din cartea cu un titlu inspirat, Românii americani de la Marile Lacuri, a lui Ștefan Străjeri și cu documentatul comentariu privind activitatea organizațiilor, a presei românești și a instituțiilor religioase ce poartă semnele identității noastre naționale, a personalităților care s-au remarcat de-a lungul deceniilor, totul raportat la istoria generală a Americii de Nord, rămâi uimit, gândind la efortul de Sisif al celui care a agonisit atâtea date, cu cunoștiință că un asemenea studiu monografic va dăinui peste timp ca o carte de vizită onorată pentru întreaga comunitate a românilor. Și nu mă refer numai la românii americani despre care dorise să scrie economistul publicist Ștefan Străjeri în monografia lui, ci și la cei din țară care în egală măsură au multe, foarte multe noutăți de aflat și de înțeles din cartea aceasta.” Prof. Univ. Dr. Anca Sârghie (Universitatea Alma Mater Sibiu).

A doua operă artistică scrisă, venită să îmbogățească colecția bibliotecii instituției culturale ”George Coșbuc”, este voluminoasa antologie de poezie, intitulată ”Florilege de la Saint-Valentin” a editorului-poet Thierry Sajat (editura Le Journal à Sajat din Bourges). Volumul de poezii a fost oferit - de către Joel Conte, scriitor si presedintele Asociatiei Rencontres Europeennes Europoesie - directorului Centrului Cultural Municipal, Prof.Dr. Dorel Cosma.